wie ben ik

Wie ben ik

Mijn naam is Silvie Schoenmaker en ik woon in het mooie Zeegse in Noord Drenthe. Ik ben van kinds af aan opgegroeid tussen de dieren en rijd paard vanaf mijn vijfde. Ik was vooral te vinden op de manege waar ze ook Welsh Mountain pony’s en Welsh Cobs fokten. Mijn liefde voor dit ras is dan ook hier ontstaan. Ondertussen hebben we zelf een ware kudde bij ons thuis staan waar Welsh (mountain en cob) de overhand hebben. Ook heb ik ondertussen mijn eigen fokproduct in de wei lopen. In de jaren dat ik op de manege te vinden was heb ik daar zo nu en dan ook les gegeven en pony’s ingereden, waaronder dieĀ  van mijzelf.

Ik heb de opleiding tot humaan fysiotherapeut gevolgd aan de Hanzehogeschool Groningen. Begin 2015 heb ik ook de post-HBO opleiding voor dierfysiotherapie afgerond. In september 2019 ben ik begonnen met de FES (Focus on the Equine Spine). Dit is de chiropractie opleiding voor paarden die in Nederland gevolgd kan worden door dierenfysiotherapeuten en dierenartsen. Daarnaast volg ik regelmatig nascholingen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen zoals onder andere dry needling en high power laser therapie.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren (NVFD). Dit is de belangenvereniging van dierenfysiotherapeuten. Als uw dier verzekerd is, kan dit een vereiste zijn voor het vergoeden van fysiotherapie.