werkwijze

Wanneer contact opnemen

Er kunnen verschillende redenen zijn om mij in te schakelen. Een aantal indicaties zijn: Rug- en/of halsproblemen, acute letsels aan spieren, pezen, banden en gewrichten als gevolg van een blessure of ongeval, rugaandoeningen, revalidatie na een operatie, verminderde bewegingsvrijheid of kwaliteit van bewegen, artrose, wondbehandeling, neurologische problemen en verminderde sportprestaties.

Daarnaast is het belangrijk om uw dier regelmatig preventief te laten nakijken om lichamelijke problemen voor te zijn.

Onderzoek

Als dierenfysiotherapeut handel ik volgens een vaste werkwijze. Als ik voor het eerst langs kom zal ik beginnen met een vraaggesprek. Daarna zal ik kijken naar uw dier in stand en in beweging en zal ik door middel van voelen een indicatie proberen te krijgen van de problematiek. Het onderzoek in beweging zal voor een hond op een harde ondergrond zijn, rechtuit en in een cirkel. Een paard wil ik op een harde en op een zachte ondergrond zien bewegen. Daarna ga ik het bewegingsapparaat verder onderzoeken. Ook kunnen er nog specifieke testen uitgevoerd worden. Bij het onderzoek van een paard kan het bijvoorbeeld nodig zijn om het zadel (of ander harnachement) te bekijken en het paard onder het zadel te zien.

Behandeling

Nadat ik een compleet beeld heb gekregen zal ik een behandelplan opstellen en deze met de eigenaar bespreken. De behandeling kan bestaan uit massage, mobilisaties, manipulaties, oefeningen, rij-instructie, high power lasertherapie en dry needling. Zie ook de pagina behandeling voor meer informatie.

Elke vervolgbehandeling zal kort bovenstaande stappen bevatten om de situatie op dat moment te bepalen zodat het behandelplan hier eventueel op aangepast kan worden en het dier op dat moment de optimale behandeling krijgt.

Waar werk ik

Kleine huisdieren behandel ik in de praktijk in Zeegse en voor paarden kom ik bij jou op stal. Mocht het toch nodig zijn om op locatie te komen dan kan dat in overleg. De eventuele reiskosten zijn terug te vinden op de pagina Tarieven.

Soms is het ook wel handig om meer dieren op één locatie te kunnen behandelen en om gelijk te kunnen schakelen met andere disciplines. Daarom werk ik één ochtend in de week op de locatie Dierenkliniek Eikenlaan.

Voor vragen kunt u altijd contact met mij opnemen.